İşsizlik Sorununa Çözüm: İçerik Yazarlığı
TÜİK tarafından açıklanan son işsizlik verilerine göre 2019 yılında 15 yaş üstü işsiz sayısı bir önceki yıla oranla 1 milyondan fazla bir artış gösteriyor ve 4,5 milyonu geçiyor. İşsizlik oranı ise 4 puan artarak %14,1 düzeyine ulaşıyor
TÜİK tarafından açıklanan son işsizlik verilerine göre 2019 yılında 15 yaş üstü işsiz sayısı bir önceki yıla oranla 1 milyondan fazla bir artış gösteriyor ve 4,5 milyonu geçiyor. İşsizlik oranı ise 4 puan artarak %14,1 düzeyine ulaşıyor.
Bu, aslında şaşırtıcı bir durum değil. Sonuçta Türkiye’de ağırlığı her geçen gün daha fazla hissedilen bir kriz ortamı yaşanıyor ve geleneksel krizin belki de en yıkıcı dışavurumu her zaman işsizlik oluyor. Eğer siz de işsizlik mağdurlarından biriyseniz sizin için önerebileceğim alternatif bir meslek var. İçerik yazarlığı.
İçerik Yazarlığı Nedir?
İçerik yazarlığı en basit tabiriyle bir şirket ya da platform için kaliteli ve nitelikli içerikler üretmektir. İçerik yazarı yalnızca online çalışır ve yazılarını sadece internet siteleri için oluşturur.
Kimler İçerik Yazarı Olabilir?
Elbette her meslekte olduğu gibi içerik yazarlığı alanında da kendinizi geliştirmiş olmanız gerekir. Eğer iyi bir okuyucuysanız, bilgi birikiminize, yazım tecrübenize güveniyorsanız, yazım, imlâ ve dilbilgisi kuralları gibi noktalarda dile hâkimiyet geliştirdiğinize inanıyorsanız, yaratıcı düşünce sahibiyseniz içerik yazarlığı mesleğini rahatlıkla icra edebilirsiniz.
Neden İçerik Yazarlığı?
Birinci neden: Yüksek talep. E-ticaret pazarındaki ticaret hacmi 3 trilyon dolara ulaşmış bir hâldedir ve 2021 yılına gelindiğinde 4,5 trilyon dolar olması beklenmektedir. Aynı zamanda yeryüzündeki insanların %47’si e-ticaret üzerinden alışveriş gerçekleştirmektedir. Bu durum içerik yazarlarına duyulan ihtiyacın yalnızca bir ispatıdır. Bunun dışında kamu alanından hizmet sektörüne kadar oluşturulmuş sayısız site eğer nitelikli bir sayfa istiyorsa içeriklerini içerik yazarlarına yazdırmak zorundadır.
İkinci neden Freelance çalışma. Ne zaman, nerede ve ne kadar çalışacağınızı siz belirlersiniz. Arzu ettiğiniz günlerde çalışabilir ve diğer günleri kendinize ayırabilirsiniz. Hatta bağlı olduğunuz ajanstan aldığınız bir metni gün içerisinde ne zaman yazacağınıza bile siz karar verirsiniz. Örneğin, bir içerik ajansına bağlı çalışıyorsanız aldığınız bir metin için size ortalama 12 saat verilir ve bu saatin ne kadarını yazmaya ayıracağınıza kimse karışmaz.
Üçüncü neden: Homework çalışma. Evinizdeki rahatlığınızı bozmadan sadece interneti olan bir bilgisayar ile rahatça içerik yazabilirsiniz.
Nasıl İçerik Yazarı Olabilirsiniz?
Aslında yukarıda saydığım özelliklere sahipseniz içerik yazarı olmak için bu alandaki ajanslarından birine başvuru yaparak şansınızı deneyebilirsiniz. Ancak benim önerim uzmanlığınızı belirten bir sertifika eğitimi aldıktan sonra başvurmanızdır. Böylece hem eksikliklerinizi giderme fırsatı bulabilir hem de başvuru sürecinde diğer adayların önüne geçebilirsiniz.
Bu anlamda İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından online eğitimler olarak verilen tamamen ücretsiz İçerik Editörlüğü Eğitimi ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.
Yazar: Fatih Korkmaz