Sosyal Medya Araçları Neden Kullanılıyor?

Sosyal medya kullanıcıların hem birbirleri hem de dünya ile iletişim kurabilmeleri ve bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlıyor. Dünya üzerinde 3 buçuk milyar kişinin sosyal medya hesabı olduğu biliniyor.

Sosyal medya kullanıcıların hem birbirleri hem de dünya ile iletişim kurabilmeleri ve bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlıyor. Dünya üzerinde 3 buçuk milyar kişinin sosyal medya hesabı olduğu biliniyor. Bu yüzden yaşamımız daha çok dijital dünyaya kaymış durumda diyebiliriz. Post modern tüketici çağının hakim olduğu günümüzde ise kitlesel üretiminden daha çok kişiselleştirilmiş ürünlere yönelim gösteriliyor.

Kendini Özel Hissettiriyor

Sosyal tüketiciler için de bu durum benzerlik göstermekte ve dijital çağda kendileri için her platformda kişiselleştirilmiş hizmet almak ve kendini özel hissetmek istiyor. Günümüz insanı kendisine özel olarak hazırlanan ürün ve hizmetten yararlanmak isteyen tüketiciler ile dolu. Sosyal medya aslında markalar için oluşturulan dijital bir dünya olduğunu söyleyebiliriz.

Tüketicilerinize kendisinin özel olduğu dijital platformlar aracılığıyla dile getirmek büyük veri ve ölçümler sayesinde daha kolay oluyor. Kullanıcı ağlarının kalabalık olduğu sosyal mecralara bakıldığında son yapılan çalışmalarda YouTube, Instagram, Whatsapp, Facebook, Twitter, Messenger ve bloglar, forumlar, sözlükler, gazete gibi geri dönüşümün bulunduğu alanların sırasıyla geldiği görülüyor. Kısacası sosyal medya kanalları aracılığı ile üye olunduktan sonra kullanıcıların her türlü sesli, yazılı, görsel içeriklerini paylaştıkları ortamlardır. Bu yüzden dünyamızın ve markaların vazgeçilmez mecralarının başında geldiği için internet reklamcılığına yönelmek kişi ve markaların hayatını kolaylaştırıcı etkileri bulunuyor.

Sosyal Medya Reklamcılığı Hizmeti

Sosyal medya reklamcılığına baktığımızda işletmelerin Instagram ya da YouTube gibi sosyal platformlarını kullanarak gerçekleştirdikleri reklam faaliyetlerini açıklamak amacıyla kullanılıyor. İşletmeler sosyal kanallar aracılığıyla, geleneksel reklam araçları ile kıyaslandığında, tüketicileriyle geri dönüşü daha kolay olan ve paylaşım yapabildikleri bir ortamda iletişim kurabiliyor.

En cömert reklam kanalı sosyal medya olunca kullanıcılar reklamlar ile ilgili kendileri içerik üretiyor veya içeriklere de katkıda bulunabiliyor. Etkilendikleri içerikleri ve etiketleri olumlu ya da olumsuz bir şekilde oyluyor, yorumluyor, takipçileriyle paylaşıyor. Kısacası ürün ve hizmetler paylaşılır olduğu için markalar rakiplerinden ayrışabiliyor. Daha fazla konuşulan, beğenilen, marka bilinirliği elde edebilmek için markalar sosyal medya reklamlarına yöneliyor ve kendilerinin varlıklarını tüketicilere duyurabilmek için dijital dünyanın içerisinde yer almaya önem veriyor.

Tüketicilere Ulaşmak Daha Hızlı

Sosyal medya reklamlarının artılarına bakıldığında karşımıza ilk olarak marka ya da hizmetin mevcut ve mevcut olmayan tüketicilere erişiminin kolay olduğu görülüyor. Akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve televizyon gibi araçlar sayesinde tüketicilere ulaşım hızlı oluyor, geleneksel medya ile kıyaslandığında maliyeti daha az oluyor. Hızlı ölçümleme araçları ile reklamın kitlelere ulaşımı öğreniliyor ve geri dönüşler kolaylıkla ölçülüyor. Yapılacak hedef kitle analizleri sayesinde doğru tüketiciye ulaşmak, interaktif olmayan mecralara göre daha kolay oluyor.

Unutulmamalı ki her sosyal medya platformunun kendine ait bir stratejisi oluyor ve günümüz şartlarında işini bilmeyen kişiler tarafından oluşturulduğunda ürün, marka, hizmetlerin toplumda kötü yer edinen markalar olmasına yardım ediyor.

Sosyal medyada hazırlanacak olan reklam kampanyaları ile birlikte düzenli ve istikrarlı bir çalışma ile ürünün, hizmetin veya markanın rakiplerinden hızlı bir şekilde farklılaşması için güvenilir kişiler ile çalışmak korkulu rüyanız olmaz.

Yazar: Melike Öztürk